Knalapparaat

Knalapparaat

Knalapparaat

Een knalapparaat is een apparaat wat harde knallen produceert door middel van een explosie van gas. Een knalapparaat wordt gebruikt voor het verjagen van vogels en wild.

Knalapparaten worden vaak ingezet door fruittelers, aangezien dezen vaak last hebben van vogels die de fruitbomen leeg eten.

Een knalapparaat wordt in het veld neergezet, eventueel op een verhoogde draaistandaard, en aangesloten op een (propaan)gasfles. Door het meegeleverde reduceerventiel zal het knalapparaat langzaam vullen met gas, waarna er een ontsteking plaatsvind en daardoor een luide knal van de explosie.

Afhankelijk van het model en uitvoering kunnen er diverse instellingen worden aangepast. Bijvoorbeeld het volume van de knal door middel van een telescopische loop. Het in- en uitschakelen van het apparaat door middel van een tijdklok. De tijd tussen de knallen door middel van het verstellen van het reduceerventiel.

Elektronisch knalapparaat

Een elektronisch knalapparaat heeft standaard veel meer instelmogelijkheden. Zo is dit knalapparaat standaard voorzien van een tijdklok voor automatisch in- en uitschakelen. Er kan een serie van knallen worden ingesteld evenals de interval tussen de (series van) knallen. Het elektronische knalapparaat dient te worden gevoed moet een 12V accu, bijvoorbeeld een accu welke ook gebruikt wordt voor zitmaaiers.

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.