Gaskanon kopen

Gaskanon kopen

Gaskanon knalapparaat

Een gaskanon wordt gebruikt voor het verjagen van vogels en wild. Veelal worden gaskanonnen ingezet door fruittelers welke last hebben van vogels, maar ook het verjagen van ander wild behoort tot de mogelijkheden.

Hoe werkt een gaskanon

Gaskanon

Gaskanon Dazon Zon Mark 4

Het gaskanon is dus een moderne vogelverschrikker. Er zijn twee varianten beschikbaar: een mechanische en een elektronische. Het principe van beide uitvoeringen is gelijk: Na het langzaam opbouwen van propaangas of LPG volgt er een ontsteking waardoor er een explosie ontstaat. Grote verschil tussen beide is dat een elektronisch knalapparaat instelbaar is op diverse vlakken, waar een mechanisch gaskanon een 1-knals apparaat is.
Hiermee wordt bedoelt dat het apparaat maar 1 knal per keer kan geven. Wel is het mogelijk om de interval in te stellen tussen ongeveer 30 seconden en 30 minuten.
Het elektronische model is voorzien van een 24-uurs tijdklok waarmee het in- en uitschakelen kan worden geregeld, tot wel vier periodes. Tevens is een serie van knallen instelbaar (tot maximaal 4 knallen). Het geheel dient van stroom te worden voorzien door middel van een 12 Volt accu (bijvoorbeeld een grasmaaier batterij).

Zowel het mechanische als het elektronische knalapparaat is verkrijgbaar in een uitvoering met een enkele loop of een telescopische loop. Door het verstellen van de telescopische loop kan het volume van de explosie in worden gesteld.

Dazon gaskanon

Op knalapparaten.nl vindt een compleet aanbod aan gaskanonnen van het kwaliteitsmerk Dazon. Dazon BV is toonaangevend fabrikant van ‘s werelds meest verkochte knalapparaten: Zon Mark 4 is het mechanische model, Zon EL08 is het elektronische model.

Tevens vindt u in de online shop diverse accessoires zoals draaistandaarden in diverse hoogtes, speciale tijdklokken etc.

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.